21 Aralık 2016 Çarşamba

Almanya da Liderin Adı Belli Olacak..

Bundesliga tarihinde uzun zamandır olmayan bir liderlik yarışı söz konusu. Adını 3 yaşındaki çocuğun dahi bildiği Bayern Münih zirvede, ancak yalnız değil. Adını bu sezon duyduğumuz Leipzig diye bir takım daha liderlik koltuğunda oturuyor. İki takımda 15 haftada 36 puan topladı. İki takımda 1 mağlubiyet aldı. İki takımda bu mağlubiyeti deplasmanda aldı. Münih Dortmund' a karşı 1 - 0 kaybetti. Leipzig ise 1 -0 lık aynı skorla Ingolstadt' a karşı mağlubiyet yaşadı. Yani iki takımda deplasmanda ve tek golle mağlup oldu. Leipzig Dortmun' u 1 - 0 yendi. Münih Ingolstadt' ı ise 3 - 1 yendi. Münih ve Leipzig hemen hemen her açıdan aynı çizgideler. 

bayern münih v leipzigAncelotti Sıkıntı Yaşıyor.. 
Bayern Münih patronu Ancelotti bu sezon son derece büyük bir direniş ile karşı karşıya. Acemi diye nitelendirilen Leipzig onları takip ettiği gibi koltuğa da ortak oldu. Leipzig ilk ve tek mağlubiyetinin golünü 11. dakikada yedi. Münih ilk ve tek mağlubiyetinin golünü aynı dakikada yedi. Gördüğünüz gibi ilklerin ve benzerliklerin takımları karşılaşacak. Münih Arsenal ile Şampiyonlar ligi 2.tur maçına çıkacak. Leipzig maçı ile Arsenal maçı arasında yaklaşık 1,5 ay var. Hakikaten Ancelotti için değişik bir tecrübe olacak. Allianz Arena' da yaklaşık 75 bin kişi bu güzel maçı izleyecek. Ancelotti takımı gerçek anlamda ofansif olarak oynatmaya çalışıyor. Bunu 15 haftada başardı. 

Leipzig Mi? 
bayern münih v leipzig
Amatör ruhun profesyonelliğe geçiş yaptığı ender isimlerden biri. Bir Hoffenheim, Bir Leicester City diyebilirim. Leipzig 2.ligden çıkıp zirveye oturdu. Kaliteli bir kadroları yok. Ancak büyük bir başarıya imza attı. Ralph Hasenhüttl hep alt liglerde düşük bütçeli takımlarda görev aldı. Ancak bu sezon adını tüm Almanya ve Dünyaya duyurdu. Leipzig Bayern Münih takımın yaklaşık 10 da biri değerinde bir kadro değerine sahip. Tarihi bir karşılaşma olacak. İki takımdan da müthiş bir performans bekliyorum. 

Sonuç Mu? 
Ben iki takımın da gol bulacağını düşünüyorum. Karşılıklı gol seçeneğinin çok yüksek bir ihtimal olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Bayern Münih' in Leipzig takımının bu başarısına bir mola vereceğini düşünüyorum. Bayern Münih galibiyetinin gollü olacağını da belirtmeliyim. Maç bu akşam saat 22:00 da başlayacak. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder