13 Aralık 2016 Salı

Premier Ligde derbi..

Arsenal bu hafta Everton' a konuk oluyor. Sezon başından bu yana iyi maçlar çıkaran Arsenal, Arsene Wenger yönetiminde ligde Chelsea' nin hemen ardında 2.sırada kendine yer buldu. Stoke maçını kazanmayı başardılar. Koeman Everton ile iyi işler ortaya koyarken Ligde üst sıralara çıkmaya çalışıyorlar. Son maçta Watford karşısında 3-2 mağlup olmaktan kurtulamadılar. 

mesut özilArsenal en çok Everton'ı yendi.. 
Bu akşam oynanacak maç öncesi ilginç bir istatistikte dikkatleri çekiyor. Arsenal Ligde en çok Everton takımın bileğini büktü. Ayrıca Wenger ile çok iyi bir performans ortaya koyuyorlar. Mesut takımda eskisi gibi iddialı değil gibi.. Bu vasat forma rağmen geçen hafta 1 gol atıp takımına katkı sağladı. Sanchez ise belkide ligdeki en iyi performansını sahaya yansıtıyor. Çok iyi maçlar çıkarıyorlar. Walcott ve Giroud ise takımın dinamoları. Bana göre de istatistikler Arsene Wenger' in yine kazanacağı yönde. Bende Arsenal' in hücum oyununu çok iyi oynadığını düşünüyorum. Ayrıca gol yollarında sıkıntı olmaması da bu maçta ön plana çıkan ayrıntılardan. 

Romelu LukakuEverton eskisi gibi değil. 
Everton gol yollarında büyük eksiklik yaşıyor. Koeman bu sorunu elindeki kadro ile halledemedi. Sadece Lukaku takımı tek başına sırtlayamıyor. Bu yönden bakıldığında Everton devre arasında mutlaka hücum silahları almak zorunda. Yoksa bu haliyle sadece Lukaku ve zaman zaman boy gösteren Mirallas ile sezon sonu zor gelir. Avrupa hedefleyen Everton için kadro derinliği bir an önce belirli seviyeye çıkmalı. Valencia da 15 maçtır suskunluğunu bozamadı. Forvet transferi olmadan işleri zor. En azından devre arasına kadar bu şekilde gidecekler. 

Maçın favorisi Arsenal. Maçı kazanacaklarını düşünüyorum. Ayrıca gol açısından da en az 3 gollük bir sayı gelir diye düşünüyorum. Ligin en fazla gol atan ekiplerinden  olan Arsenal için bu hafta beklenildiğinden kolay geçecektir diye düşünüyorum. Maç sonu Arsenal galibiyeti ve toplamda en az 3 gollük bir sonuç bekliyorum. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder