15 Aralık 2016 Perşembe

Dortmund zorda..

Almanya liginde Dortmund eski günlerini mumla arıyor. Bu sezon bir türlü dikiş tutturamadılar. Köln deplasmanında 1 puanı zor kurtardılar. Klopp döneminden eser kalmadı desem yanlış olmaz. Bu sezon 3 kez sahadan mağlup ayrıldılar. Ligde 14 maçta 25 puan toplayabildiler. Ancak 6. sırada kendilerine yer buldular. Rakipleri Hoffenheim ise sadece 1 puan üstte. Ancak bu maç iki takım açısından son derece önemli. 

bundesliga
Bundesliga sıkıntılı.. 
Liderlik koltuğunda meşhur bir Bayern Münih var ise de koltukta yalnız değil. İsimsiz bir takım Leipzig onunla beraber. Ligde alt üst olmuş bir performans tablosu var. Liderlik koltuğundaki takımların en yakın rakipleri ile arasındaki puan  farkı ise 6 puan. Çok farklı bir lig izliyoruz. Dortmund Şampiyonlar liginde Real Madrid' in önünde grubu lider tamamladı. 


Kuralar sonunda bu turda Benfica ile karşı karşıya gelecekler. Şampiyonlar liginde hedefleri kupa.. 

Hoffenheim cephesinde yıllardır bir sistem anlayışı oturmadı. Ancak şampiyonluk sonrası alt yapı konusunda belirli bir aşama kaydettiler. Mütevazi kadrolu bu takım 14 maçta hiç mağlup olmadı. Gerçekten çok başarılı ve mütevazi bir kadroya sahipler. Sıkıntılı bir süreç demiyeyim, ancak biraz ekonomik anlamda eksileri çok olan bir ekipler. Dortmund ve Bremen maçlarını üst üste içeride oynayacaklar. Kerem Milli takım için çok konuşulan bir oyuncu olarak dikkatleri çekiyor. 

Ligin tozunu atacak bir takım bulmak istiyorsanız Almanya liginde bu konuda aday çok takım var. Özellikle Leipzig ve Hoffenheim bana göre bu ligin enleri. Dortmund konusunda hala şüphelerim var. Bence Dortmund deplasman maçlarında sıkıntılarını aşamadı. Hoffenheim bana göre bu maçın favorisi. Hem oyun anlamında hem de Dortmund' un formu anlamında bu maç için ev sahibi ekibi favori görüyorum. Ayrıca gollü bir maç beklediğimi de belirtmeliyim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder