12 Aralık 2016 Pazartesi

Bekle bizi UEFA..

UEFA Avrupa KupasıBugün Temsilcilerimizin rakipleri belli oldu. UEFA Avrupa Kupasında son derece önemli bir virajdayız. Fenerbahçe ve Osmanlıspor gruplarından lider olarak çıktılar. Beşiktaş ise Şampiyonlar Liginden geldi. Bu sene Avrupada Ülkemizin senesi olabilir. 2000 yılındaki Galatasaray' ın UEFA Kupası ve Süper Kupa şampiyonluğu sonrası belki de büyük bir başarı daha gelecek. Bu konuda gerçekten çok umutlu olduğumu ve bu beklenti içerisinde olduğumu bilmenizi isterim. Şimdi tek tek rakiplerimizi tanıyalım, görüşlerimizi yansıtalım.

fenerbahçeFenerbahçe Ruslarla Kapışacak.. 
Temsilcimiz Fenerbahçe Manchester United' ın hemen önünde grup lideri olarak UEFA Avrupa Kupasına devam etti. Son derece başarılı bir grup aşaması geçiren ekibimiz Rus Krasnodar ile kozlarını paylaşacak. İlk maç Şubat 16 da oynanacak. Rövanşlar ise 23 Şubatta olacak. Krasnodar Schalke' nin ardından ikinci olarak gruptan çıktı. Aslında Salzburg ile 7' şer puana sahiptiler. İkili averajdan gruptan çıktı. Krasnodar Rusya Premier ligde 5.sırada bulunuyor. Schalke' ye iki maçta da yenildiler. Kesinlikle Zorya' dan daha zayıf bir ekipler. Fenerbahçe şu haliyle rakibini yener. Advocaat sistemi oturttu diyemem. Ancak Krasnodar karşısında son derece etkili bir futbol oynayacak kapasite ve kaliteye sahip. Maçlar yaklaştığında takımlarımız ile ilgili değerlendirmeleri tekrar yapabiliriz.

beşiktaşBeşiktaş İsrail Takımını çekti.. 
Kartal Şampiyonlar liginde direkten döndü. Hakem hataları ve beklenmedik gelişmeler takımımızı olumsuz yönde etkiledi. Sanki ilahi bir güç bunu görmüş gibi takımımıza kolaylıkla eleyebileceği İsrail temsilcisi çıktı. Şampiyonlar liginden gelen ekibimiz Hapoel Beer Sheva ile eşleşti. İsrail ekibi Maccabi Tel Aviv ve Maccabi Hafia önünde lider. Inter' in sonuncu olduğu grupta İsrail ekibi ikili averajla ikinci olarak gruptan çıktı. 8 puana sahip diğer takımda ingiliz ekibi Southampton idi. Şenol hocanın takımı için bu kura herhalde Kartal' ın avını aportta beklemesi gibi bir şey olacak. Son derece başarılı ve keyif  verici bir kura. Ekibimizin turu geçmesine garanti gözüyle bakıyorum.

osmanlısporOsmanlıspor Yunan ekibini gözüne kestirdi.. 
Mustafa Hoca ile başarıdan başarıya koşan Osmanlıspor için diğer takımlarımıza göre biraz daha zorlu bir kura oldu. Bana göre Osmanlıspor için zor bir eşleşme.  Bu tur için Mustafa hocayı fazla mesai bekliyor. Osmanlıspor Konya deplasmanında bu hafta galibiyet ile ayrıldı. Şu an formdalar. Gruptan lider çıkmayı başardılar. Villarreal önünde grubun lideri olmayı başardılar. Olympiakos Osmanlıspor ile eşleştiği için belki biraz tedirgin olabilir. Yeni bir isim ama yabancı değiller. Yunan ekibi grubunu averajla 2.sırada bitirdi. Bu sezon ligde de iyi gidiyorlar ve liderler. Osmanlıspor ve Olympiakos bana göre iki denk takım. Belki bir tık Yunan ekibi tecrübeden dolayı önde olabilir. Ancak daha maç gününe çok var. İlerleyen günlerde takımların son durumuna göre yine yorumlarımızı yaparız.

Maçlar 16 Şubat ve 23 Şubat tarihlerinde olacaktır. Fenerbahçe ilk maçını Rusya da oynayacak. Beşiktaş ise ilk maçında İsrail de olacak. Osmanlıspor ise Yunanistan deplasmanında olacak. İlk maçlar 16 Şubatta oynanacak. İkinci maçlar ise 23 Şubatta oynanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder