13 Aralık 2016 Salı

Ballon d'Or onun..

Dünyada futbolcu ile ilgili verilen en prestijli ödül olarak bilinen Ballon d'or Cristiano Ronaldo' ya verildi. Bu ödülün bazı çevreler tarafından gereksiz görüldüğü biliniyor. Yine de Dünya da ismi en çok bilinen ödüller arasında. Real Madrid ve Barcelona Ronaldo ve Messi ile bu ödüle bir çok kez layik görüldü. Tanju yıllar önce altın ayakkabı almıştı. O günden sonra Ülkemiz futbolcusunun pekte hatırı sayılır ödülü olmadı. Bir çok ünlü futbolcumuz Avrupa da top koşturdu. Hakan Şükür ve Hakan Ünsal, Tugay Kerimoğlu, Tuncay Şanlı, Nihat Kahveci, Arda Turan.. Bu futbolcuların çoğu iyi liglerde ve takımlarda top koşturdu. 

ballon dorBirgün O Ballon Bize de gelecek. 
Bizim futbolculardan bir kaçı ileride bu tür ödüllere ulaşabilir. Tabi ki bu futbolumuzun gelişimiyle de ilgili. Aksi takdirde bir Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Mi,lan olmak o kadar kolay değil. Sattığımız formalarla övünmek bu tür ödüllere ulaşmaya yeterli değil. Bizim için futbolcumuzun kalitesi ve ölçütü çok kabul edilebilir standartlarda değil. Şimdi de düşünüyorum kimler geldi kimler geçti.. Uzun yıllardır farklı liglerde Ülkemiz futbolcusu oynadı. Yine de düşündüklerimiz yaptıklarımızla uyumlu değil. 

Türkiye' nin 2002 Dünya Kupasında 3.lüğü elde etmesi. En hızlı gol atmamız. 2000 yılında temsilcimiz Galatasaray' ın UEFA Kupasını alması bizim başarılarımızın en büyükleri. Bu başarıların yanında Fatih Terim' in Fiorentina ve Milan gibi Dünyaca ünlü kulüpleri çalıştırması. Esasında başarılarımızın sadece futbolla ilişkilendirilmesi başarı kriterlerini biraz aşağıya çekiyor. Yapacak bir şey yok. Amatör kümelerde dahi yerli ve genç futbolcuların zorunlu oynatılması uygulaması bulunuyor. Bu nedenle o Balon Ülkemize gelecek ama uçarak mı ? Kaçarak mı? Orasını bilmem. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder