17 Aralık 2016 Cumartesi

Lider Juve Roma' yı ağırlayacak..

İtalya Serie A da Juventus liderlik koltuğunda ve oldukça rahat. Ancak belki de bu haftanın en heyecanlı maçını izleyeceğiz. Geçen hafta Torino maçında 3-1 kazandılar. Juventus 16 maçta 39 puan topladı ve de iyi futbol oynuyorlar. Ligde berabere kalmayan tek ekipler. Aslında bu durumdan da bazı analizler yapmak istedi. Juve genelde maçlarda kopuyor. Allegri oynattığı futbolun hakkını veriyor. Inter, Milan ve Genoa karşısında mağlubiyet tattılar. Diğer tüm maçları kazandılar. Ligde Roma dan sonra en çok gol atan takım konumundalar. Buradan da bu maçın ne kadar heyecanlı olacağına dair ipuçlarını çıkarabiliriz. Juve Roma ve Bologna maçlarını içeride oynayacak. Şampiyonlar liginde Juve gruptan lider olarak çıktı. 2.turda Portekiz ekibi Porto ile eşleştiler. Bu maçın da son derece heyecanlı olacağını tahmin ediyorum. 

Roma Takipte.. 
Ligde Juventus' un ardında ikinci sırada bulunan Roma iyi bir form tutturdu. 3 maçtır kazanıyorlar. Geçen hafta Milan' ı Nainggolan' ın golüyle yendiler. Roma Dzeko, De Rossi, El Shaarawy gibi yıldızlara sahip. Bu sene şampiyonluğu çok istiyorlar. İtalyan Teknik adam Spalletti Zenit ile yakaladığı başarıyı Roma da yakalamaya çalışıyor. Tecrübeli teknik adamın 2005-2010 arasında yine Roma da görev aldığını da hatırlatmak isterim. Takımda gerçekten iyi başarılar yakaladı. Roma Milan' ın 3 puan önünde ancak Juventus' un 4 puan gerisinde. Roma az gol yiyen bir ekip gibi görünse de 11. sıradaki Chievo ile aynı sayıda gol yediler. İki takımda 16' şar gol yediler. Az önce bahsettiğim gibi Roma ve Juventus ligin en fazla gol atan iki ekibi. 

Maçın analizi. 
romaLider Juventus en yakın takipçisi Roma ile kozlarını paylaşacak. Gol konusunda iki takım ayrı ayrı çok iyiler. Evet gol konusunda sanki sıkıntı olmayacak gibi görünüyor. Ancak ben gol konusunda çok iddialı değilim. Fakat Juventus' un ligdeki ilk beraberliğini Roma' dan alabileceğini düşünüyorum. Roma içinde bu maçı kaybetmemek daha önemli. Hatta size şöyle bir tahminde bulunmak isterim. Bence maç 2-2 beraberlikle sonuçlanırsa şaşırmam. Çünkü gol atan ekiplerin ve de birbirlerine mesafe koymak isteyen takımların maçında bu skoru uygun görüyorum. Sonuç olarak beraberlik yönü bana göre çok ağır basan bir maç olacaktır düşüncesindeyim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder