12 Aralık 2016 Pazartesi

Fener Yorgun Baba..

Fenerbahçe UEFA Avrupa Kupasında yoluna devam ederken bir anda motivasyonunu kaybetti. Antalya deplasmanı zor olacaktı. Ancak bu kadar da zor olmamalıydı diye düşünüyorum. Kadronun dizilişi çok hücum yönünde değildi. Sow ile oynamanın tadını alan Advocaat bu sefer de aynı seviyeyi korumaya çalışıyor. Lens' in bu anlamda ikinci forvete gerek kalmadan işini yapacağını da düşündü. Bu oyun anlayışı kötü değil. Fakat Şener, Hasan Ali, Skrtel ve Kjaer gerçekten çok yavaş kaldılar. Bu şekilde oynamaları Mehmet Topal' ın orta saha gibi oynaması takımdaki defans kurgusunu olumsuz etkiledi diye düşünüyorum. 

rıza çalımbayEto'o Faktörü var. 
Kamerunlu yıldız son derece fit ve hareketli. Bu takımda neler yaptığını biliyoruz. Rıza hoca ile bir başka havaya büründü. Sanki takımın gerçek kaptanı yeni yeni olmaya başladı. Eto'o gibi bir futbolcunun özverili ve sahada azimli oyunu yansıtması zordur. Ancak o gerçekten başarıyor. Antalya da golü atan Yekta Galatasaray' dan sonra belki de ilk defa bu kadar hit bir oyun ortaya koydu. Deniz Kadah ise yine formsuzdu. Eto'o nun gol hazırlanışını ustaca yapması ve defansın dengesini bozması onun gerçekten futbol zekasının ne seviyede olduğunu da gösteriyor. Rıza hoca takımını oynaması gerektiği gibi oynattı. 

advocaat
Fener Yorgun Baba.. 
Advocaat takımın bu kadar yorgun olacağını tahmin edemezdi. Avrupa maçlarından sonra bu şekilde bir maç çıkarmaları biraz da Beşiktaş maçındaki formsuzluğa bağlı. Fener kondisyon olarak çok ağır değildi. Ama Lens, Souza ve Sow yavaşlığı ile dikkat çekti. Golden sonra oyuna giren Fernandao ise bu yavaşlığa ayak uydurdu. Takımın bu denli yavaş oynaması sıkıntıyı artırdı. Volkan ve Alper ise bu sıkıntıyı gideremedi. Advocaat ve takımı yorgunluğu hissettirdiler. Antalyaspor ise agresif futbolunu yine sürdürmeyi başararak galibiyete uzandı. 14.hafta sonunda Antalyaspor 19 puan ile 9.sırada yer aldı. Son 6 maçta 5 galibiyet 1 beraberlik alan takım iyi bir form tuttu. Rıza hocanın bu başarıyı sürdüreceğini düşünüyorum. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder