19 Aralık 2016 Pazartesi

Everton Liverpool' u Ağırlıyor.

Yine bir Premier lig maçı. Hatta derbi diyeceğim bir maç. Derbianaliz olarak bu maçı analiz etmem gerekirse, şu belirtmeliyim; İngiltere liginde oynanan oyun ve koşu mesafeleri ile Ülkemizde oynanan arasında son derece uç farklar var. Kaleyi bulan şuttan tutunda isabetli pas ve ortalara kadar her açıdan Premier lig farkı var. Bu akşam saat 23:00 da Everton ve Liverpool kozlarını paylaşacak. 

everton v liverpoolLiverpool Lideri Takip edebilecek Mi ? 
17.haftada lider Chelsea ile 2.sırada bulunan Liverpool arasında puan farkı bu maç oynanmadan 9 puan. Bu gerçekten çok büyük bir fark. 3 galibiyetlik bu farkı Liverpool' un kapatması zor. Lider Chelsea Palace deplasmanından tek gol ve 3 puan ile döndü. Liverpool 16 maçta 40 gol atarak neredeyse 2,5 gol oranıyla büyük bir başarıya ve istatistiğe de imza atıyor. Jürgen Klopp sezonun iyi analistlerinden. 4-3-3 sistemini uygulamak zordur. Ancak Lallana, Origi gibi adamlarınız var ise bu sistem rahatlıkla uygulanır. Sistemin başarısına birde gol yollarındaki beceri eklenince haliyle bu şekilde bir başarı geliyor. 

Everton Koeman ile zor.. 
Everton Hollandalı teknik adam Koeman ile çok zor kazanıyor. 5 hafta sonunda geçen hafta Arsenal karşısında kazandılar ve Hollandalının süresi biraz daha uzadı. Bu hafta Liverpool maçında alınacak bir mağlubiyet ile yollar ayrılabilir. Takımın iyi oynamadığını söylemeliyim. Arsenal maçında da sıkıntılı bir maç çıkardılar. Lukaku, Lennon ve Valencia formda olduğunda puan alıyorlar. Koeman belki bu hafta 4-3-3 oynamayacak. Oyun anlamında henüz sıkıntıyı bertaraf edemediler. 

Maç Analizimin Sonucu; 
Maç için şöyle söyleyeyim. Everton Liverpool maçları gerçekten zor olur. Bu hafta Liverpool için daha can alıcı bir hafta. City Arsenal' i yendi. Liverpool altta kaldı. Zirve takibinin daha da zorlaştığı bu haftada Liverpool  hata yapmamalı. Bence gollü bir Liverpool galibiyeti en iyi seçim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder