15 Kasım 2016 Salı

Borussia Dortmund v Bayern München 19 Kasım 2016 Cumartesi Saat:19:30

 

Almanya Liginde son derece önemli bir maç oynanacak. Bildiğiniz gibi Dortmund yıkımı devam ediyor. Klopp dönemimin ardından kendilerine bir türlü gelemediler. Münih ise liderliğine devam ediyor. Sadece çok sallantılı bir liderlikleri söz konusu. Ligin sürpriz ekibi Leipzig onların hemen ensesinde.


İki takımında eksik yönleri bu sezon çok fazla ön plana çıktı. Sadece ligin en çok gol atan iki takımın mücadelesi olduğuna dikkat çekersek herhalde maçın keyfinin de ne kadar güzel olacağını düşünmemize yeterlidir. Belki Fenerbahçe Galatasaray derbisi gölgesinde kalabilir. Yine de bizim derbiden daha heyecanlı bir maç bizleri bekliyor. Maçın en önemli noktası gollerin fazla olması ihtimalinin yüksek olmasıdır. Eğer maç ile ilgili ilk tahmini düşünüyorsanız öncelik gollü mücadele diyebilirim.


Thomas Tuchel aslında bu maça biraz ufak kalacak gibi de görünüyor. Guardioala dönemimden sonraki Münih biraz daha farklı bir sistemi kullanıyor. Ancelotti son dönemlerde beklenenin aksine agresif bir futbol oynatmaya başladı. Aslında usta çırak maçı izleyeceğiz desek yalan olmaz.


Almanların San marino maçındaki polemikleri dikkate alınırsa bu hafta Almanlar için biraz hareketli geçti. Müller için bu maç daha farklı motivasyonla geçecektir. San Marino ya amatör takım demesinin bu hafta ıslıklanmasını da bekliyoruz. Zaten Müller Dortmund lu taraftarlar tarafından protestoya açık bir oyuncu.


Oyunun genel anlamda hareketli, gol yönünden zengin, kırmızı kartı görebileceğimiz bir ortamda oynanmasını bekliyorum. Ancak galibiyet konusunda biraz sıkıntı görüyorum. Maçın son 5 dakikasında dahi gol olmasının yüksek olduğu bir mücadele de beklentilerim arasında. Eğer sonuç üzerine mutlaka bir tahminde bulunma durumunda olsam yine de gollü bir beraberlik derim. Haftanın gollü geçmesini temenni eder değerli yorumlarınızı beklerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder