23 Kasım 2016 Çarşamba

Fenerbahçe UEFA Aşkına..

fenerbahçe zorya ile ilgili görsel sonucu

Fenerbahçe A grubunda liderliğini sürdürürken aynı zamanda en kritik maçına da çıkacak. Zayıf rakibi Zorya karşısında ilk maçta galip gelemeyen ekibimiz bu maçta galip gelirse yüksek ihtimalle gruptan çıkmayı garantileyecek. Manchester United Feyenoord' u ağırlayacak. United ve Feyenoord karşılaşmasının sonucu Feyenoord galibiyeti şeklinde olur ve de ekibimiz rakibini yenerse gruptan çıkmayı garantileriz. Bu sonuç bizi son derece rahatlatır.

Zorya maçını kazanarak her halükarda işimizi garantiye almalıyız. Galatasaray galibiyeti ile iyi bir seriyi sürdüren Fenerbahçe Avrupa kupalarında bu sezon sadece United' a deplasmanda 1 - 0 kaybetti. Bu mağlubiyetin haricinde ekibimizin mağlubiyeti bulunmuyor. United evinde Arsenal ile berabere kalarak iyice sallanmaya başladı. Ekibimiz için bu maçta galibiyetten başka bir seçenek bulunmuyor. Son maçlarda biz Feyenoord ile oynarken, United Zorya ile oynayacak. İplerin elimizde olması bu maça bağlı.

Grupta Fenerbahçe ve Feyenoord 7'şer puana sahip. United 6 puanla 3.sırada yer alıyor. Son sıradaki Zorya ise sadece ekibimizden ve Feyenoord'dan puan almayı başardı. Zayıf diye nitelendirdiğimiz Zorya Luhansk Ukrayna liginde iki haftadır kazanamıyor. Aslında çok vasat bir ekip olmasına rağmen bu sezon UEFA Avrupa liginde yer alma başarısını gösterdi. Dinamo Kiev, Shakthar ve Dnipro'nun ardından Ukrayna liginde adı duyulan bir ekip olmayı başardılar. Aslında Metalist ve Karpaty de bu konuda daha önceki yıllarda adlarını duyurarak Ukrayna futbolundaki kıpırdanmayı hissettirdiler.

Rakibimiz aslında çok fazla futboluyla konuşulacak seviyede değil. Ancak Feyenoord ve bizden puan aldıktan sonra dikkatleri çekmeyi başardılar. Klasik bir oyun ortaya koymaya çalışıyorlar. En ön plana çıkan özellikleri ise takımın çok sakin ve sabırlı oyun ortaya koymasıdır. Bunun neticesinde de çok az kırmızı kart görüyorlar. Vasat ama disiplinli bir oyunları var. Eğer ilk golü bulurlarsa kolay kolay açılamaz bir savunma kurgusu yapıyorlar. Zorya karşısında ilk golü bulup geriye çekilmemek gerekiyor. Fenerbahçe bunu başarıp maçı kazanacaktır. Temsilcimizin mücadelesi 24 Kasım Perşembe saat 19:00 da TRT 1 ekranlarında naklen yayınlanacak. Temsilcilerimiz Fenerbahçe ve Osmanlıspor' a başarılar diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder