30 Kasım 2016 Çarşamba

Brezilya Futbolunda Aci Var..

düşen uçak ile ilgili görsel sonucu

Brezilya bu şekilde bir acıyla hüzünlendi. Chapecoense takımını bir çok kişi bu acı uçak kazasıyla tanıdı. Hayatın içinde olanlardan bahsederken bazen bu türden dramları da hatırlamak zorunda kalıyoruz. Bolivya dan havalanan uçak Kolombiya da düştü. Brezilya futbol takımının uçağın içerisinde bulunması da acıyı katladı. Bazı uçak kazaları bu türden yıkımlara neden oluyor.

Bildiğiniz üzere Güney Amerika Kıtasında genel bir kupa havası olur. Sudamericana da bunlardan biri. Brezilya temsilcisi Chapecoense takımı da Kolombiya temsilcisi Atletico Nacional ile karşılaşacaktı. Malasef futbol maçı öncesi hayatlar yine karardı. Tabiki bu türden kazalar çok sık olmuyor. Yıllar önce Torino futbol takımı tam anlamıyla yok oldu. 1949 yılındaki bu kaza bir çok Ülkedeki futbol takımı kazalarının da en acı vereniydi. 1958 yılında Manchester United takımının 8 futbolcusu uçak kazasında hayata gözleri yumdu. Danimarka futbolu ise 1960 yılında 8 futbolcusunu kaybetti. 1961 de ise Şili futbolu 8 futbolcusunu kaybetti. Bu kazalardan en büyüğü diyebileceğimiz kaza ise Zambiya Milli takımının 1994 yılındaki uçak kazasıydı. Malasef kurtulan olmadı ve 25 kişi hayata gözlerini yumdu.

Bizler bu tür kazalarla malasef futbolun bir diğer yüzünü de görüyoruz. Tabiki de unutuyoruz. Yaklaşık 10 gün sonra yine taraftarlar küfürlerle, birbirlerini boğazlayan holiganlar, farklı renkli formayı giyen çocuğa canice saldırılar felan filan... Bu işler böyle. İngiltere gibi yıllarca Avrupa da olmamalıyız. Sonra kendi ligimizde yasaları uygulamalıyız. Sonrada çocuklarımıza insanlık ve futbol dersleri planlamalıyız. Acılar yaşanıyor ve unutuluyor. Futbolun evrenselliği de bu acılar ile beraber kendini gösteriyor. Ölen futbolculara rahmet dilerken tüm futbol severlere de başsağlığı diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder