28 Kasım 2016 Pazartesi

Bu Hakemler Nereye Bakıyor..

hakemler tolga özkalfa ile ilgili görsel sonucu

Türkiye de Liglerde hakemlerin etkileri herhalde Mozambik Federasyonundaki ligler kadar etkili değildir. Yapılan hatalara eyvallah. Sonuçta herkes hata yapar. Ama bakar kör olmak ayrı bir şey. Eski hakemlerden Erman Toroğlu, Ahmet Çakar, Muhittin Boşat..ve niceleri kendileri hakemlik yaparken de hata yaptıklarını söylüyorlar. Ancak son yıllarda bu hata işleri biraz artmaya başladı. Şiş yanmasın kebap yanmasın vari maç yönetmeler herkesi sıkıntıya düşürüyor. Düşünün pastadaki etkinizi. Süper Ligde bir takım kazandığında 1 milyon Türk Lirasının üzerinde para alıyor. Berabere kalınca da bu ücretin yarısını kasasına indiriyor. Şimdi yaptığın hata neye mal oluyor söyle bakalım.

Alınan sponsorluklar, reklam gelirleri, yayın gelirleri, forma satış...v.s. Bu kadar büyük bir endüstri senin yaptığı bir hareket ile etkileniyor. Ey Türk sporseveri uyan artık.. Ülkemizde futbol sadece sahada oynanmıyor. Kurşunların konuştuğu, tehditlerin havada savrulduğu, rantın futbolun önüne geçtiği bir düzene doğru adım atıyoruz. Bu işin sonu nereye gidecek. Şike furyası atlatıldı diyelim. Teşvik primini de hadi görmezden gelelim. Şimdi ne var sırada İtalya da ki gibi mafya ile beraber mi yazılacak maç programları. Ülkemin futbolu nerelere geldi..

Şu kadarını söylemeliyim. Eğer Türkiye de Federasyon özerk ise işte sorumlu bu özerkliktir. Neden devlet el atmıyor. Çünkü bu çirkefle uğraşmak istemiyor. Devlet zaten bir sürü sıkıntı ve hainle uğraşırken birde Futboldaki kötülükleri eline alamaz. Yapsalar ne olur biliyor musunuz ? Türkiye de futbol tertemiz olur. Şike yapan, yaptıran hapislerde çürüyeceğini emek çalmanın ne kadar büyük bir suç olduğunu öğrenir. Hakemler yastığa kafalarını koyduğunda hüngür hüngür ağlar. Futbolcu kendini sinek çarpması yüzünden 8 takla ile atmaz. Yöneticiler şirketlerini yönetirlerken kendi takımlarının maçını izlemek için stada gider. İşte böyle dostlar. Futbol bizden ırak, biz futboldan..

Taraftar demenin holiganizm olduğu, stadlarda ana avrat küfürlerin edildiği bir ortamda seyirci sayısını tartışmanın ne anlamı var. Artık silkelenme zamanı geldi geçti ve de bitti.. Yetkililer özerklik yönetimini bırakmanın zamanı geldi. 6222 sayılı yasanın neyi uygulanıyor. Futbol terörü bitmedi. Kimse ayağını denk almadı. Artık bu dengesiz dönen çarka somak zamanı geldi diye düşünüyorum. Sürçü lisan olduysa affolla..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder