27 Kasım 2016 Pazar

Rize Maçı Fenerbahçe İçin daha da Önemli..

Çaykur Rizespor v Fenerbahçe ile ilgili görsel sonucu

Ligdeki iyi gidişini sürdüren Fenerbahçe de son dönemlerde futbolda göze hoş geliyor. Rize deplasmanları sarı lacivertliler için genelde spekülasyonlarla geçmiştir. Ancak Fenerbahçe Rize karşısında yaklaşık 10 yıldır kaybetmiyor. Bu ezici üstünlük futbol gerçeklerine de uygun sayılır. Bu sezon Rizespor biraz daha kıpırdanıyor. Sanki bir patlama yapacakmış gibi futbol oynuyor. Rize tehlike hattından uzaklaşamadı. Önümüzdeki günlerde Hikmet Hoca için çanlar çalmaya başlayacaktır.

Kweuke üzerine kurulu bir oyun sistemi fazla bir geleceğe sahip değil. Ahmet İlhan ise formsuz ve bu sezon performansının neredeyse en alt seviyelerinde. Karadeniz ekibi için bu maç büyük yıkımlara neden olabilir. Advocaat ilk başlarda deyim yerindeyse serseri kurşun gibi takım içi, takım dışı çok fazla salladı. Futbolcuların çapından tutunda kulübün yapısını dahi masaya yatırdı. Sonra tabiki Türkiyedeki sistemi öğrendi. Kendine geldi diyemem, ama gelişmeler var.

Advocaat için söyleyebileceğin en önemli şey, takıma adapte olmuş olmasıdır. Bu durum hem Avrupa da hem ligde işleri yoluna sokmasında etkiyi bir kat daha artırdı. Ligde 8 maçtır bileği bükülmeyen bir takım ortaya çıktı. Avrupa Liginde yoluna devam eden ve son maçını kazanan ve derbiyi de kazasız geçen bir takım. Daha ne olsun.. UEFA Avrupa liginde lider olan Fenerbahçe Feyenoord ile oynayacağı maçtan 1 puan dahi alsa üst tura çıkıyor.

Lider Başakşehir ve Beşiktaş puan kaybetti. Bu hafta Fenerbahçe için bu yarışta olma yarışı. Haftaya ise Beşiktaş ile aradaki puan farkını 1' e indirme şansı doğacak. Ben bu hafta sarı lacivertlilerin hata yapmayacağını hatta golü erken bulurlarsa, açık oynayan Rizespor'a fark atabileceklerini düşünüyorum. iddaa açısından 3 gol barajı rahat aşılır. Fenerbahçe hem ilk yarı hem de maç sonu soyunma odasına önde gider. Bu arada maç saat 19:00 da başlayacak olup Ligtv de yayınlanacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder