26 Kasım 2016 Cumartesi

Chelsea v Tottenham Premier Bir Maç !

Chelsea v Tottenham ile ilgili görsel sonucu

Premier Ligde lider Chelsea bu hafta koltuktan olmamak için çalışacak. Son yıllarda etkili bir form grafiği yakalayamadıklarını söyleyebilirim. Mourinho zamanındaki Chelsea değiller. Manchester City Ligde ağırlığını hissettirdikten sonra Chelsea biraz daha geri planda kaldı. Conte takımı toparladı desek herhalde yanlış olmaz. İtalyan teknik adam Juventus ile yaşadığı başarıları İngiliz ekibiyle de yaşamak istiyor. Ancak şartlar aynı değil. Bu sezon şampiyon olmaları dahi zor.

Pochettino Arjantin ekolü olan bir teknik adam. Ancak genç teknik direktörün bu sezon ki başarısı yadırganamaz. Evet istatistikler ev sahibi ekip yanında. Bu nedenle maç ilgili analiz yaparken ezici Celsea üstünlüğünü unutmamak gerekir. Size ekstra bir bilgi vereyim. Tottenham Premier ligdeki yenilgisiz tek takım. İşte bu üstünlük maçtaki dengeleri değiştirebilir. Çok farklı gördüğüm bazı sonuçları da size hatırlatmak isterim. Tottenham bu sezon City karşısında galip geldi. Arsenal ile berabere kaldı. Liverpool ile berabere kaldı. Everton ile berabere kaldı. Ayrıca ligin ilk 12 haftalık bölümünde geriye düştüğü tüm maçları da kaybetmedi. Bu istatistikler göz ardı edilmiş ki tüm Dünyada Chelsea galibiyetine çok garanti bakılıyor.

İki takım arasındaki karşılaşmalar bazında Chelsea üstün. Ancak bu sezon Tottenham çok iyi gidiyor. Ayrıca Lider Chelsea 28 puana sahip iken, Tottenham 24 puana sahip. Konuk ekibin alacağı bir galibiyet şampiyonluk yarışında onlara çok farklı bir avantaj getirir. Tottenham Şampiyonlar Liginde Monaco karşısında mağlup olarak neredeyse Avrupa hedefinde uzaklaştı sayılır. Belkide sadece UEFA da yollarına devam etme şansları olacak. Ligde alınacak bir galibiyet onları iyi yerlere taşıyabilir. Chelsea tarafında ise sezon başladığından beri iyi takımlara karşı alınmış bir galibiyet yok. Öyle ki, Arsenal'a ve Liverpool'a mağlup oldular. United ve Everton' u farklı yendiler.

Maç için sonuç olarak şu şekilde bir analiz yaptım. Maçta gol açısından en az 3 gol barajının açılacağını düşünüyorum. Belki iddaa açsından değerlendirilebilecek bir diğer sonuç ise Tottenham maçtan puan alır. Bu sonuçları sizlere sunmak isterim. Bunların haricinde Chelsea de Costa, Pedro ve Fabregas maçı etkileyecek oyuncular. Tottenham da ise, Harry Kane ve Dembele oynarlarsa son derece etkili olacaklardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder