21 Kasım 2016 Pazartesi

İşte Derbizedeler...

futbol ile ilgili görsel sonucu

Türkiye liglerinde derbiler nasıl olur bilirsiniz. Derbi öncesi kaoslar ve spekülasyonlar. Derbi esnasında ateşli taraftarlar ve seyirciler. Derbi sonrasında ise analizler ve de tartışmalı pozisyonlar. Birde son olarak kadro dışı kalan futbolcular, giden teknik adamlar ve yöneticiler, derbinin capsleri, tartışmalı pozisyonları. Sizlere bugün derbinin kadro dışıları ile ilgili biraz bahsetmekte fayda görüyorum. 

Galatasaray' da Selçuk krizi son derece hat safhaya geldi. Yıllar önce Fenerbahçe' de Rüştü çok talihsiz bir duruma düşmüştü. Aynı olayların değişik versiyonu bugünde Selçuk İnan' a oluyor. Selçuk ve Ayhan arasında olanlar, Sabri ile Volkan arasında olanlar derbinin ne tür düşmanlıklara yol açtığını gösteriyor. Hele hele sosyal medyada yazılan çizilenler derbinin ne kadar soğuk bir yemek olduğunu da gözler önüne seriyor. Nemalanmaya çalışan yazarlar ve de spor adamları da bonus olarak bu filmde yer alıyorlar. Derbiyi sırf kavga çıksın da izleyelim diyenlerde yabana atılacak sayıda değil. 

İşte görüyorsunuz futbol, derbi, sistem, taktik, transfer hepsi anlamsızlaşıyor bu tür maçlarda. Sevgi saygıyı hiç yazmıyorum zaten yok taze bitti. Neden diğer Ülkelerde de böyle değil mi diye soruyorsunuz. İşte söylüyorum değil.. Biz eyyamcılıkta Dünya şampiyonu, kavgada en tepede, futbolda en sonda, futbol kültüründe uzak doğularda gezdiğimiz sürece bu işler çözülmez. Size şunu söylemeliyim. Hiçbir takım derbi oynayamaz. Bizde derbi kültürü, futbol kültürü, oyuncu zekası, hakem becerisi, yönetim kalitesi artmadığı sürece derbiler sadece yapıştırıcı işine yarar. Kralı gelse bunu değiştiremez. Doğru yapan yok mu ? Evet var ama yanlış yapanların sesi doğru yapanlardan daha çok bastırıyor. Yavuz hırsız evsahibini bastırıyor. İşte kelam bunlar. Derbi mi ? Çoktan bitti gitti.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder