19 Kasım 2016 Cumartesi

Fener için boş, Cimbom için koş maçı.

fenerbahçe ve galatasaray ile ilgili görsel sonucu

Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanacak derbiye farklı bir bakış açısı getirmeye çalışayım. Fenerbahçe kazansa da kaybetse de bu yıl şampiyonluk için umutsuz bir havada. Bu yaklaşım aslında biraz riskli. Çünkü sezon sonu Fenerbahçe şampiyon olursa attığım başlığında, yaptığım analizinde hükmü kalmaz. Sıcak bir atmosferde oynanmasını beklediğim derbide rahat oynayacak olan Fenerbahçe'nin şansı bir parça daha fazla. Aslında kaçak güreşmeyeceğimi bildiğimden size maç sonunda da yazı yazacağımı belirtmek isterim.

Kadıköyde alınacak bir galibiyet, gerçekten de Fenerbahçe için bir galibiyetten daha öte bir şey. Bunun taraftara neler ifade ettiğini söylemeye gerek yok. Maç başlamadan önce liderin yaklaşık 10 puan gerisinde olan Fenerbahçe için galibiyet şampiyonluk için atılmış bir adım değil, Galatasaray adına atılmış bir gol olarak anılacak. Zannedersem camiların şu an içinde bulundukları durumları göz önüne alırsak herhalde doğru bir analizde bulunmuş olurum.

Galatasaray tarafında ise Fenerbahçe'ye karşı alınmış bir mağlubiyet hem Fenerbahçe'nin ardına düşmek anlamına geliyor. Hem de ezeli rekabette 17 yıllık bir galibiyet hasretini toteme dönüştürüyor. Anlamsal açıdan da gerçekten çok farklı bir maç bizleri bekliyor. Geçenlerde bir gazete bir yorumda bulunmuş iki takım içinde şampiyonluk adına çok çok önemli bir müsabaka diye.. Bu analize ve yoruma katılmıyorum. Bu maç şampiyonlukla ilgili bir maç değil. Eğer böyle düşünenler var ise bana göre yanılıyorlar. Az önce size aktardığım gibi bu maçın şampiyonluk yarışıyla bir ilgisi yok. Bu maç Fenerbahçe için boş bir klişeyi devam ettirmek.. Galatasaray için ise rakibinin ardında kalmamak için yapılmış bir koşu. Bakalım boş bir hedef mi, koşan bir hedef mi gerçekleşecek. Futbol namına sarı lacivertlilerin daha şanslı olduğunu söylemeliyim. Sarı kırmızılılar için ise bu maçtan puan almak koşmanın sonucunu almak anlamına gelir.

Yarın akşam saat 20:00 da başlayacak maçı Lig Tv de izleyebilirsiniz. Ayrıca maç ile ilgili görüntüler Trt  ekranlarında sizlerle buluşacak. Maç sonu yorumlarımı ve maç hakkındaki ayrıntılı yazımı yine derbianaliz.blogspot.com.tr adresinde bulabilirsiniz. Görüşleriniz benim için son derece önemlidir. İyi seyirler diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder