20 Kasım 2016 Pazar

Derbide Tahminler Tuttu..

fener cimbom ile ilgili görsel sonucu

Kadıköy de beklenen maç sonuçlandı. Fenerbahçe kazanarak bir anlamda bir taşla iki kuş vurdu. Hem Galatasaray' ın puan cetvelinde üzerine çıktı. Hem de toparlanarak üst sıralara tırmanmaya devam etti. Esasında maç öncesi yazmış olduğum yazımda da belirtmiştim. Fenerbahçe için de Galatasaray içinde bir anlamda gövde gösterisi olacaktı. Bu maçı kazanan Fenerbahçe. Ancak söylemeden geçemeyeceğim. Kaybedeni yok. Her iki camia içinde bu maçın sonucu şampiyonlukta etkili olamayacak. 

Oynanan futbol üzerine ise lu kadarını söylemek gerekir. Tek heyecan taraftarların sesleriydi. Ne Fenerbahçeli futbolcuların, ne de Galatasaraylı futbolcuların herhangi bir heyecanı sahada yoktu. Maçın sakin ve tik tak oyunu ile sürüp bitmesi kaçınılmazdı. Satranç oyunu dahi diyemeyeceğim sükunette ki maça fazlaca bir analiz yapmaya gerek yok. Fenerbahçe kazandı, ancak Persie ve Souza gerçekten en önemli aktörlerdi. Galatasaray kaybetti, ancak Eren ve Serdar gerçekten de en önemli minumum performansı sergilediler. Genelde maçın pas anlamında değil uzun toplar üzerine oynanması ise maçın zevksiz olmasına neden oldu. Organize atakların kısır olması ise cabası. 

Peki bundan sonra ne olacak ? Fenerbahçe ilk iki iddiasını sürdürmek için bu morali iyi kullanacak. Advocaat için iyi bir gece oldu. Rize deplasmanında daha rahat olacaklar. Takımın havayı yakaladığını ve yukarı doğru tırmanmaya devam edeceklerini düşünüyorum. 

Galatasaray için zorlu Bursa maçı var. Riekerink belkide bu maça kadar ayrılacaktır. Alınan Trabzon, Başakşehir ve Fenerbahçe mağlubiyetleri onu da camiayı da zorlayacak. Ayrıca zor kazanılan Adana maçı sadece yarım bir nefes aldırmıştı. Galatasaray tarafında bu hafta hareketlilik olacaktır. Evet işte derbi bu atmosferde bitti. Şimdi de analizleri ve bilinmeyenleri ile konuşulacak. Sizlere derbi haftasından derbi ile ilgili aktaracaklarım bu kadar. Ancak sadece derbi değil, hemen hemen her konuda sizlere görüşlerimi aktarmaya devam edeceğim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder