27 Kasım 2016 Pazar

Lyon v Paris Saint-Germain Dev Maç..

Lyon v Paris Saint-Germain ile ilgili görsel sonucu

İbrahimoviç' den önce ve sonra desem herhalde çok doğru olur. PSG bu sezon çok zorlanıyor. Bir yıldızın takım kattıkları ve takımdan götürdükleri iyi analiz edilmeli. İbrahimoviç bence çok yetenekli bir yıldız değil.. Hangi futbolculara göre; Messi, Ronaldo, Higuian, Lampard, Henry ve daha niceleri ondan daha iyilerdi. Ancak takım oyununun parçası olmak daha doğrusu takım oyununun merkezi olmak İbrahimoviç tarzındaki futbolcuların büyüleyici özelliğidir. Paris ekibi o tarzdan bir futbolcuyu henüz bulamadı. Yani bir yıldız değil, bir oyun sistemi kaybetti.

Yarım Milyar Euroluk takım şu an ligde sıkıntıları aşamadı. Di Maria takımda her ne kadar toparlayıcı bir rol üstlense de çok fazla başarılı olamadı. Pastore geçen seneden uzak bir formda. Motta daha fazla sorumluluk alayım derken daha şahsi oynuyor. Matuidi takımın en ateşleyicisi konumunda. Bu hafta ezeli rakipleri Lyon karşısında zor bir maça çıkacaklar. Lyon için şunu söylemeliyim. 3 maçtır kazanıyorlar. Yine de tam olarak iyi bir oyun sistemi kuramadılar. Sanki her maç farklı bir sistem ile oynuyorlar.

Lyon gol yememe üzerine ve etki-tepki sistemini öngören oyunu ile sahada. Bu şekilde nereye kadar giderler bilemem. Sezon başından bu yana 13 maçta 5 mağlubiyet aldılar. Lyon zor kazanan bir takım. Bu haftada işleri zor. PSG karşısında tutunmaları da zor. Monaco hanedanlığı bu hafta son bulabilir. Mücadele saat 22:45 te başlayacak. İlk tercihim maçtan bol gol çıkması yönündedir. Gollü karşılaşma konusunda iddialı olduğumu ve de ısrarcı olduğumu bilmenizi isterim. İkinci olarak ise Paris ekibi maçı kazanmaya daha yakın olan taraf. Lyon ile değil de Nice veya Bordeaux ile oynasalardı bu şekilde düşünmezdim. Lyon oyunu PSG için kolay bozulabilecek bir oyun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder