26 Kasım 2016 Cumartesi

Cimboma Hayat Öpücüğü...

galatasaray ile ilgili görsel sonucu

Galatasaray üzerindeki uyku halini Bursaspor karşısında attı. Gerçekten beklentilerimin dışında bir oyun ortaya koydu desem yalan olmaz. Özellikle Sneijder, Bruma ve Sabri son derece etkili bir oyun ortaya koydular. Belki biraz dramatik diyebilirim ancak Sabri faktörü Cimbom için çok önemli. Sabri Şampiyon olduklarında da eleştirilmişti. Ancak maça damga vurmaya her zaman aday olan futbolcu, yine Bursaspor maçında da koştu, koştu ve gerekeni yaptı. Genç oyunculara taş çıkartan kondisyonu ve azmi Sabri gerçeğini tekrar gözler önüne serdi.

Bursaspor çok geriye yaslanıp başladı. Hamza Hoca Galatasaray' ın Fenerbahçe maçından sonraki maçta daha agresif bir oyun ortaya koyacağını düşünmesi maçı da bu noktaya getirdi. Topyekün bir saldırı yapmayan Cimbom belirli bir süre rolantide oyunu forse etti. Ancak Bursaspor takımı bunu ilk 5 dakikada çözü ve 14.dakikada golü buldu. Bu gol ile dağılacağı düşünülen Galatasaray Bursaspor'un da tekrar geriye yaslanmasıyla ataklarını daha organize yaptı. İlk yarıyı 1 - 1 lik beraberlikle tamamlamayı başardılar.

Bursaspor maçta oldukça donuk ve hatta kaderine razı bir oyun ortaya koymaktan geri durmadı. Aslında bu bana anlamsız geldi. Tabiki bu yorumum yanlış anlaşılmasın. Sadece Hamza hoca takımı çok fazla Galatasaray yarı sahasına göndermedi. Belki çok fazla etkili silahları olduğu için Cimbomun oyunu koparmasını istememiştir. Yine de maçı alabilecek atakları ilk yarı yapabilirlerdi. Galatasaray yediği golde ofsayt kokusunu hissetti. Ayrıca Bursaspor ceza sahasındaki el pozisyonu da penaltı olarak değerlendirilmeliydi. Her şartta yan toplarda fazla etkili olamayan ancak merkezden gelerek Bursayı geçmeye çalışan Galatasaray bunda etkili ve başarılı oldu.

Peki tehlike çanları neden çalıyor ?  Çünkü Riekerink futbolda yan toplar olmadan maç kazanılamayacağını tam olarak anlamamışa benziyor. Merkezden yapılan hücumlarda Bursa defansı uyudu. Ancak kolay kolay merkezden hücum yapabileceğiniz takımlar yok. Eğer Bruma, Sabri, Yasin gibi yan toplarda etkili orta yapan oyuncularınız görevini yapmaz ise işiniz daha da zora girer. Kıssadan Hisse, Galatasaray ortalar yani yan toplar konusunda eksik. Ayrıca hücumlarda tek pasları zaman zaman değil sürekli yapmalı. Bursaspor ise geriye yaslanan futbolu bırakmalı. Bu oyun sistemi onları sadece farkta korur. Liderlik maçının olması Galatasaray'ın işine yarayacak diyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder