30 Kasım 2016 Çarşamba

Trabzonspor Artik Esemiyor...

trabzonspor ile ilgili görsel sonucu

Trabzonspor Kulübü 3 Temmuz sürecinden sonra büyük bir yara aldı. Yönetimsel ve sportif anlamda Şampiyonluk münazarası kulübü çok negatif yönde etkiledi. Her yönden Trabzonspor seyircisi ve sevenleri zarar gördü. Süreç içerisinde bir çok yanlış yapıldı. Kurulan kadrolar beklentilere cevap veremedi. Sonunda ise Ersun Hoca yönetiminde 12 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik alarak 12 puan toplayabildiler. Bu sıkıntıları aşmaları için mental anlamda büyük bir değişim içerisine girmeye çalışıyorlar. Başaramadılar. Ancak Ersun Hocanın bu sıkıntıları aşacak doğru kişi olduğunu düşünüyorum. Zaten Muharrem Usta' da böyle düşünmüş olacak ki, Türkiye de teknik adam kovma serüvenine katılmadı. Bence de doğru yapıyorlar. Liderin 18 puan gerisinde olabilirler, ancak toparlanma süreçleri daha hızlı olur diye düşünüyorum.

Gençlerbirliği maçında yaklaşık 60 dakika eksik kalan rakiplerine üstünlük sağlayamadılar. Ayrıca maçın son bölümlerinde daha da kötüsü olup puan dahi alamayabilirlerdi. Eksik kalan rakibe karşı aslında daha baskılı bir oyun oynayabilselerdi şu anda Trabzonspor hakkında yazmıyor olurdum. Çünkü 14.sırada değil, 10.sırada olacaklar ve psikolojik noktada olacaklardı. Yine de kadro yapısının iyi olduğunu düşündüğüm Karadeniz Fırtınasının Kayserispor maçında kendini bulacağını düşünüyorum. Ama yine söylüyorum zor olacak. Trabzonspor için bu sezon her maç zor olacaktır.

Onur için ise ayrı bir parantez açmak isterim. Milli kaleci gerçekten formunun en üstünde diyebilirim. Yaptığı kurtarışlar ile bir çok takıma da göz dağı veriyor. Eğer seri bir galibiyet yaşarlarsa Onur ve arkadaşları tırmanışı sürdürürler. Esasında sıkıntı hücum bölümünde. Akhisar Belediyespor ile ligde golle en az gol atan takım oldular. 12 maçta 7 gol gerçekten çok kötü bir performans. Bu hafta da kazanmazlar ise Trabzonspor için küme düşme senaryoları dahi konuşulmaya başlanır. Ersun Hocayla devam kararları doğru. Forvet transferleri yanlış. Yönetimsel kararlar doğru. Oyun sistemi yanlış. Bu bağlamda bir çok çıkış yolu olan Trabzonspor için alınacak üst üste galibiyetlerden başka bir çıkış yolu yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder