21 Kasım 2016 Pazartesi

İtalya da dev maç berabere bitti..

italya ligi ile ilgili görsel sonucu

İtalya Serie A da Milan Inter'i konuk etti. Gerçekten çok zevkli bir mücadele oldu. İki takımda  gol atmayı başardı. Toplamda gollü bir maç sona erdi. İki takımda  'er puan alarak aslında yara aldı. İlk yarıyı önde kapayan Milan aslında maçı koparacak pozisyonları yakaladı. Milan kaçtı Inter kovaladı. Neticede maç - lik beraberlikle sona erdi. Fakat İtalya futbolunun anatomisine uygun olmayan bir maç oldu. Çünkü iki takımda açık futbol ortaya koydu. Defansif oyun anlayışının hakim olduğu Serie A, bu sefer kendi tabularını da yıktı. 

İtalya ligi bu hafta neredeyse gol rekoru kırdı.  maç oynandı ve tam  gol atıldı. Maç başı neredeyse 3,5 gol gibi yüksek bir gol ortalaması yakalandı. Bu tipte bir gollü hafta İtalya liginde ender rastlanır. Görüldüğü üzere İtalya futbolu en azından Fransa futbolunu geçerek, Almanlara yaklaştı. İtalya da derbi heyecanı yaşandı. Ülkemizde de Fenerbahçe Galatasaray karşısında kazanarak bir derbi haftasını da geride bıraktı. Özellikle İngiltere, Almanya, İtalya gibi liglerde derbiler farklı anlamlarda karşımıza çıkıyor. Çünkü derbi isminin tam karşılığı büyük liglerde büyük maçlar olarak anılıyor. Zaman zaman bizim ligimizde de bu şekilde bir atıfta bulunulabiliyor. 

İtalya futbolundaki gelişim Juventus, Milan, Inter gibi tepeye oynayan takımlarla değerlendiriliyor. Bizde bunun bu şekilde görülmesini doğru buluyoruz. Önümüzdeki hafta İtalya liginde Inter ve Fierontina arasında oynanacak olan maçı analiz etmeyi düşünüyorum. Ancak sizlerden diğer maçlar ile ilgili talep gelirse seve seve o maçları da analiz ederim. Juventus liderliğini sürdürürken şampiyonluğun da en büyük adayı. Sezon sonu Juventus'un şampiyonluğuna neredeyse garanti gözüyle bakıyorum. Bu bilgiyi de sizlerle paylaşıp futbol dolu günler diliyorum. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder