29 Kasım 2016 Salı

Spor Yazarlari..

Aslında yazının başına bir çok spor yazarı resmi koyabilirdim. Ancak neden böyle bir şey yapayım ki dedim. Nasıl olsa futbol severler futbolculardan, teknik adamlardan, hakemlerden çok onları görüyor. Herhalde bir kaç saniye görmeseler unutmazlar diye düşünüyorum. Spor yazarları özellikle de futbol yazarları eyyamcıların başında geliyor. Tabiki hepsini demiyorum. Ancak birçoğu futbolun altına odun atmaktan geri kalmıyor. Hal böyle olunca da futbola farklı bir cephe daha açılıyor.

Federasyonun elindeki imkanlar gerçekten çok fazla. Kulüplerinde aynı. Ancak Medya bu imkanların yönlendirilmesinde başrolde. Medya eski hakemler ve eski futbolcular ile yakın bağ içerisinde olunca ortaya çok eksantrik görüntüler çıkıyor. Ateşli tartışmalar yaşanan programlarda reklam aralarında koyu sohbet muhabbet, çay kahve .v.s. İşte bizim insanımızın doğasında olan gördüğüne inanırım formatı derken bu adamlar malı götürüyor. Olan ise renkleri için sevinen üzülen taraftarlara.. Kimimiz bu adamlar bu kadar parayı nerede kazanıyorlar derken, kimimiz saatlerce bu programları izleyerek zaman geçiriyorlar. 

Maçları dahi izlemeyip bu programları izleyen gece saat 2 lere kadar yatmayan sabah uyku mahmuru işe güce giden insanları anlayamam. Zaten anlamayı da beklemiyorum. Cem Yılmaz'ın dediği gibi simitçi iphone 7 elinde konuşur, Kimi asgari ücretle 60 bin liralık arabaya biner. Kredi kartları yol yapım çalışmalarındaki dinamitler gibi patlar. Nereye gidiyor Ülkemin insanı bilemiyorum. Bir gece oturup T.V. yi kapatıp kendimizi dinlesek belki de başarırız. 

Spor medyasının bu denli etkili olduğu Ülkemizde her konu tartışılır hale geldi. Hakem atamalarını Televizyonlarda yapıyoruz. Kadroları gazetelerde yapıyoruz. Kahvehanelerde teknik adamlık yapıyoruz. Yattığımız yerden de futbol oynuyoruz. Ne ala memleket. Bu kafadan vazgeçmedikçe bizim işler düzelmez. Düzelmediği gibi spor yazarlarını eleştirerek te bir yere varamayız. Bize spor yazarları değil onları bizim gözümüzün önüne sokan kendi içimizdeki ses bir şeyler diyecek. Futbolumuzun yarın bir arpa boyu yol alması dileğimle hoşçakalın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder