8 Aralık 2016 Perşembe

Advocaat Ne ister !!

Fenerbahçe de haftalar önce eleştirilen Hollandalı teknik adam şimdilerde son derece gözde oldu. Bunun arka planında takımın aldığı başarı varken, oyun anlamında bazı şeylerin oturması da etkili. Advocaat Hollanda ekolü dediğimiz bir sistemi tam uygulamasa da azar azar Avrupa futbolunu da harmanladı. Aslında bu düşüncemin baskın olmasının nedeni Avrupa da farklı, Türkiye de farklı bir Fenerbahçe olmasıdır. Bu akşam Advocaat biraz İtalyan ekolünü de sisteme monte etmeli.

advocaatBu akşamın kritik noktası İtalyan Defansı.. 
Fenerbahçe deplasmanda az gol yemeyi başarırsa bu işten stratejik bir başarı elde eder. UEFA Avrupa liginde oynadığı 5 maçta 6 gol yedi. Ancak bu 6 golün 4 tanesini Manchester United deplasmanında yediler. Bence bu akşam gol yememeli ve ya az gol yiyerek önce savunmayı etkili yapmalılar. Avrupa mücadelesinde oynadıkları maçlarda biraz daha ön liberolu sistem olmalı. Fenerbahçe ön libero konusunda biraz katı bir takım. Oyun içerisinde spontene olarak bu şekilde oynuyorlar. Sistematik bir ön libero anlayışı yok. Fenerbahçe çok gol atan bir takım iken, aynı zamanda kendi klasmanında çokta gol yiyen bir ekip. Ligde bunun neticelerini görüyoruz.

fenerbahçeFeyenoord maçında önce savunma anlayışı sonra hücum. 4 lü savunmanın önüne 2 libero.. Orta alanda 3 pasör ve de tek forvetli bir anlayış bu akşamın şifresini çözer. Beşiktaş maçında ki dizilişe benzer bir diziliş bence savunma görevini iyi yapar. Hücum etkinliği ise tamamen rakibin oyun anlayışına göre değişir. Bu akşam ileri uçta kontra futbol anlayışı göreceğiz. Daha doğrusu görmeliyiz. Ekibimiz bu maçtan turu geçecek skor alsa yeterli. Maceraya gerek yok.

Feyenoord Avrupa liginde onlarda Fenerbahçe ile aynı sayıda gol yediler. Onlarda 4 golü United karşısında yediler. Ancak ekibimize göre liglerinde de daha fazla gol buluyorlar. Alsında çıkış yolumuz açık. İyi savunma yapacağız. Feyenoord' un hücumda ataklarını keseceğiz. Ayrıca sadece hızlı hücum ile gole gideceğiz. Bunları başarırsak Hollanda dan tur ile döneriz. Umuyorum ekibimiz bu maçta istediğini alır. Advocaat' ın teknik bilgi ve becerisini göstereceği maç bu maçtır. Bakalım oyunu okurken de, taktik anlayışı sahaya yansıtırken de doğruları yapabilecek mi ? Maç sonu görüşmek dileğiyle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder