1 Aralık 2016 Perşembe

Ziraat Turkiye Kupasi Gunlugu..

Ziraat Turkiye Kupasi

Ziraat Türkiye Kupasında tel tel dökülenleri ele almakta fayda var. Beşiktaş derbisi öncesi Fenerbahçe Gençlerbirliği' ne karşı kaybetti. İsmail Köybaşı' nın kırmızı kart görmesi gerçekten Fenerbahçe için Kupada sıkıntılı bir süreci tetikledi. Ayrıca Beşiktaş maçının öncesi kırmızı kart gören İsmail için sosyal medyada bilerek gördüğü yönünde yorumlar yapılıyor. Aslında bu tür bir düşünce çok sağlıklı değil. Yine de bu şekilde bir hareket yaptıysa Türk futboluna bu katkı değil zarar getirir. Ben öyle olduğunu düşünmüyorum.

Galatarsaray da işler biraz gıcırdıyor. 

Galatasaray ise Kupanın kaybedenlerinden. Onlar beraberlikle kurtardılar. Ancak Elazığspor karşısında alınan beraberlik Cimbom için bir seri tetikleme yaratabilir. O kadar kırılgan bir yapıda ki, Cimbom da her an büyük sıkıntılar baş gösterebilir. Ligdeki Fenerbahçe mağlubiyeti de bu sıkıntının tuzu biberi oldu. Bakalım hızlı bir şekilde atlatabilecekler mi ?

Sivasspor' un Göztepe karşısında kaybetmesi de Eskişehirspor galibiyetini biraz gölgeledi. Süper lig hedefindeki yiğidolar sadece lige konsantre oluyorlar gibi bir hava ortada. Bu arada kupada kupanın monotonluğuna aykırı heyecan verici de bir maç oynandı. İki süper lig takımı Akhisar ve Bursa - berabere kaldılar. Gerçekten de nefes kesen güzel bir mücadele verdiler. Seyirciler için maç böyle oynanır izlenimini verdiler.

Trabzon da Fırtına dinmiyor. 

Karadeniz ekibi bir türlü toparlayamadı. Kupada Gümüşhanespor karşısında Trabzonda mağlup olmaktan kurtulamadılar. 2. lig takımına yenilirken herhangi bir taktiksel anlayışı sahaya yansıtamamaları da gayet net bir şekilde gözüktü. Ersun Hocanın geleceğini Kayseri maçı belirleyecek gibi görünüyor. Ayrıca Beşiktaş ise Darıca karşısında son dakikalarda bulduğu gol ile kazanmayı başardı. Şunu da söylemek isterim. Hiçbir büyük kulüp Kupayı ciddiye almıyor. Federasyonun bu konuya da el atması artık zaruridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder