2 Aralık 2016 Cuma

Manchester City ve Chelsea Gündüz Kapışacak.

Manchester City v ChelseaManchester City bu hafta Chelsea ile karşılaşacak. Premier Ligde yarın öğleden sonra saat 15:30 da dev bir maç bizleri bekliyor. Emin olun bu maçı Mourinho da dikkatle izleyecek. Chelsea lider ama City sadece 1 puan arkasında onu rahatsız ediyor. City geçen hafta Burnley deplasmanında çok zorlandı. Zorda olsa 3 puanı aldı. Ancak onlarda tam anlamıyla oyunlarını sahaya yansıtamıyorlar. Guardiola takımını zirvede tutmaya çalışsa da bir türlü koltuğa geçmediler. Ancak Chelsea ile aralarında 1 puan ve Liverpool var. Sergio Agüero City için bu sezon çıkış bileti. Geçen yıllarda sadece Yaya Toure takımı sırtlıyordu. Bu sezon iki futbolcu da görevini tam anlamıyla yeri,ne getiriyor.

Peki Chelsea ne durumda.. 

Tottenham karşısında geriye düşmelerine rağmen 2-1 maçı kazandılar. Chelsea Hazard, Pedro ve Costa takımın dinamikleri olarak sahne alıyorlar. Zirvede olmalarında en büyük katkı bu üçlüde olsa gerek. 14.haftaya girilen Premier Ligde zirvede kopmalar olmadı. Ligin dibinde olan Sunderland son derece iyi futbol oynuyor. City Şampiyonlar liginde de üst tura çıkmayı garantiledi. Bu sezon Avrupa da da iyi işler çıkaran Manchester takımı kadro kalitesini konuşturuyor. Guardiola için herhalde bu sezon en parlak sezonlarından biri olacak.

Chelsea bu sezon Avrupa da olmamanın keyfini de sürüyor. Avrupa maçlarının yorgunluğu takımda yok. City karşısında da bu avantajı kullanmaya çalışacaklar. Bu maçta iki takımda stratejik bir oyun oynama isteğinde olacak. Liverpool en ufak bir hata yaparsa sıralama belki de değişmeyecek. Premier Ligde bu haftaki en zevkli mücadele de beraberlik beklediğimi söylemeliyim.İki takımın oyun sistemi ve performansları göz önüne alındığında önceki maçlar gibi bol gol beklemediğimi ifade etmeliyim. Maçın analizinden beraberlik sonucunu çıkarttım. Sizlere iyi seyirler diliyorum. Akşama Fenerbahçe Beşiktaş maçını unutmamanızı da tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder