1 Aralık 2016 Perşembe

Kadikoyde Derbiye Doğru !


fenerbahçe beşiktaş ile ilgili görsel sonucu
Ezeli rekabette bu hafta çok farklı bir boyut yaşanacak. 3 Aralık Cumartesi akşamı saat 19:00 da Kadıköy de dev derbi öncesi tüm gelişmeleri takip edeceğiz. Beşiktaş Liderlik fırsatını kaçırdı. Başakşehir maçını kazansalardı bu maça Kadıköye lider olarak geleceklerdi. Ancak başaramadılar, tabiki de Başakşehir müsaade etmedi. Fenerbahçe evinde yıllardır Beşiktaş'a karşı kaybetmiyor. Bu aslında Galatasaray gibi ironi haline gelmiş bir caps klasiği. Bu caps patlamalarını yıksalar belkide bu kadar dikkat çekmez. Fenerbahçe en son ligde Beşiktaş'a 2005 senesinde 4-3 mağlup oldu. O maçı hatırlamayan yoktur. Cordoba' nın atılıp Pancu'nun kaleye geçtiği ve son 10 dakika kalede olduğu maç. Gerçekten iki takım arasında oynanıp bu kadar gol ve yüksek adrenalinin olduğu bir başka maç hatırlamıyorum. son dakikada Koray'ın attığı golle Beşiktaş kazanmıştı. İlginç notlardan biri de;

Rüştü'nün Kalede Olması.. 
O maçın farklı enstantenelerinden biri de Fenerbahçe kalecisi Rüştü'nün Pancu ile kıyaslanarak biraz eleştirilmesiydi. Kaderin cilvesi yıllar sonra Rüştü Beşiktaş forması da giydi. 2005 yılında şampiyon Fenerbahçe olmuştu ancak Beşiktaş'ın galibiyeti tüm Türkiye tarafından konuşuldu. Bencede son derece heyecanlı bir maçtı. Bu maçı izlemeyenler ve ya hatırlamayanlar bence çekirdeklerini ve içeceklerini alıp televizyonda bu maçı izlesinler ve Premier lig maçlarından daha heyecanlı bir maçı yaşasınlar isterim. Alex'li, Van Hooijdonk'lu, Tuncay'lı, Serhat'lı,Anelka'lı Fenerbahçe; Tümer'li, Tayfur'lu, Carew'li, Ahmet Dursun'lu, Pancu'lu Beşiktaş'a karşı oynamıştı. İşte bu futbolcuların azmi heyecanı ve duyguları Televizyon ekranlarından bizlere ulaştı. Umarım böyle derbiler yine olur. Umarım bu hafta bu derbi bizlere çok şey yaşatır.

Derbiye Ufak bir Giriş Sadece.  
Bu yazımızda derbiye ait kısa anılar ve girişler yapıyorum. Yarın ve Cumartesi günü takımların son durumu ve öne çıkanları highlights' ları sizlerle paylaşacağım. Ancak derbinin hakemi konusundaki spekülasyonlar henüz sona ermedi. Bu konunun muhatabı Federasyon ve MHK olmasına rağmen birçok programda tahminlerde yapılıyor. Aslında hakemin isminden çok yaptığı hata sayısı daha fazla düşündürüyor. Bakalım hem hakem konusu hem de diğer ayrıntılar kısa sürede açıklığa kavuşacak. Biz derbiye hazırlanalım. Çünkü Fenerbahçe yenerse Beşiktaş ile arasındaki puan farkını 1'e indirecek. Şampiyonluk yarışının bir anda ortasına yerleşecek. Beşiktaş yendiği takdirde ise Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını7'ye çıkaracak ki bu çok geniş bir puan aralığıdır. Beraberlik olursa iki takım arasındaki 4 puanlık fark devam edecek. Matematik hesaplarının da yapıldığı bir mücadele bizleri bekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder