7 Aralık 2016 Çarşamba

Kara Kartal, Kara Gecede..

beşiktaşMaalesef Beşiktaş tarihi bir yenilgiyle Şampiyonlar Ligine veda etti. Maçın hakemlerinin kötü bir yönetim göstermesi ön plana çıktı. Bazen insan bu hakemleri görünce bizim hakemleri eleştirenlere bir şey diyesi de geliyor. Resmen maçta şike var desek herhalde bir araştırma yapılır. Beck' e gösterilen kırmızı kart tamamen hayal ürünü. Bununla beraber penaltı da geldi. Artık bu maç için söylenecek bir şey yok demeliyim. Maçtaki o pozisyonlar gözümün önüne gelince içim sıkılıyor. Ofsayttan gol, yanlış kırmızı kart, penaltı derken insanı futboldan soğutacaklar. Futbolda böyle şeyler olur diyemiyorum. Çünkü bunun resmi bir dönüşü olmalı artık. Bu şekilde Dünyada futbol izleyicisi azalıyor. Daha fazla kızmadan maç ile ilgili konulara tekrar dönemeye çalışacağım. 

Şenol Hocanın hevesi.. 
Şenol hoca elinden gelen en iyi kadroyu oyuna sürdü. Taktik anlayışın tam anlamıyla sahaya yansıması gerçekleşmeden golü yedik. Kırmızı ve penaltı ile de fiş çekildi. Anlamsız bir maç ve skor ortaya çıktı. Ülkemizdeki oyunların aksine Dinamo Kiev karşısında ekibimiz dağıldı. Hakemin etkisini asla yabana atmamak gerekir. Tecrübesizlikler ve acemilikler de eklenince tarihi bir skor ile mağlup olmaktan kurtulamadık. Artık UEFA Avrupa Kupasında yolumuza devam etmek zorundayız. Size şimdi ne oyun anlatayım, ne de taktik anlatayım. Yine de hafif bir analiz yaparak bu kötü maçı unutmaya gayret edelim. 

Takımın en iyi kadroyla çıktığını söyleyebilirim. En azından Şenol hoca elindeki oyuncu rezervinden en iyisini ortaya koydu. Fabri ile kalede başlayan Beşiktaş, defansta Adriano, Tosic, Beck ve Marcelo oynadı. Orta sahada ise; Tolgay, Olcay, Oğuzhan, Atiba ve Querasma görev aldı. İleri uçta ise Aboubakar oynadı. Oyun sistemine uygun ve güzel bir diziliş olduğu konusunda şüphem yok. Ancak maçta İskoç hakemlerin beceriksizlikleri yüzünden futbol göremedik. Beck ve Aboubakar kırmızı kart gördüler. Takımımız 30.dakikada önce Beck ile 56. dakikada ise Aboubakar ile 9 kişi kaldı. Maçın hakemi Craig Thomson ve yardımcıları tam bir fiyaskoydu. Bakalım Ülkemizdeki kadar Avrupa da hakemler eleştirilecek mi ? Sonuç olarak 6-0 lık bir mağlubiyet ile sahadan ayrıldık. UEFA Avrupa liginde ekibimizin iyi işler çıkaracağını düşünüyorum. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder