5 Aralık 2016 Pazartesi

Cimbomun Amansız AntiTaktik Hastalığı..

riekerinkGalatasaray' ın Riekerink döneminde ortaya çıkan amansız taktik hastalığı büyük boyutlara geldi. Yasin ile kaleye gitmeye çalışan Galatasaray Sabri haricinde yan toplarda neredeyse yok. Oyunu forse edecek tek ikili Sneijder ve Podolski. Nerede uzun zamandır kayıp olan Selçuk ? Takımda orta alanı toparlayacak De Jong neden bu kadar formsuz. Yasin tek kişilik ordu gibi neden takım oyununa uymuyor ? Carole ve Hakan formlarının en dibindeler. Defansta son derece eksik kademe hataları var. Serdar Aziz elinde el bombası ile pimi çekip dolaşıyor. Soruyorum Riekerink takımın oyun sistemi ne ? Taktik ne ? Futbolcuların kondisyon durumu ve kapasitesi en ? Takımdan memnun olmadığını oyunun çok eksik yönlerinin olduğunu öz eleştiri olarak kabul ederim. Ancak düzeltici işlemler sende.. 

Riekerink Maalesef Oyunu Okuyamıyor..
Kasımpaşa 74.dakikada rakip 10 kişi kalıyor. Oyun okuma adına yaptığın 90.dakikada 3 oyuncu değişikliği hakkını da kullanmak. Dursun Özbek ve yönetim hemen bir Teknik Adam bulmalı. Riekerink maalesef Teknik adam olarak sahada yeterli değil. Cimbom eğer hedef istiyorsa maç kaybetmeyi beklememeli. Devre arasına bu takım 5. ve ya 6.sırada girer. Bu şekilde Galatasaray için sezon sonu zor gelir. Yıldızlar takımı daha fazla taşıyamaz.  

Gaziantep ve Osmanlı maçları bu kadar kolay geçmeyecek. Hala sistemi olmayan bir takımla gitmek istiyorsanız yapacak bir şey yok. Ancak futboldan anlayanlara sorun takımda nelerin eksik olduğunu az önce benim yazdığım gibi size sayarlar. Kasımpaşa ile oynayıp kazanmak belki cezbedici gelebilir. Ancak Osmanlı karşısında ve ya Gaziantep karşısında bu takım kendine gölge bir yer bulamaz. Selçuk artık silkelenmeli. Yasin bu takımda yerinin garanti olmadığını bilmeli. Serdar top oynamaya odaklanmalı. Muslera Allahtan sağ salim devam ediyor. Eleştirmede sınır tanımayanlara inat Sabri yine canla başla mücadele ediyor. Ey Riekerink bu böyle gitmez. İyisin, hoşsun, bey efendisin, eyvallah, ama futbol için diğer enstrümanlar eksik. Tamamlaman belki zor. Ama o zaman yanına sağlam bir kaç kişi bul. Yoksa bu gemi karaya oturur sende maalesef çocukların yanına geri dönersin. Benden söylemesi, futbolu bilenlerle sinerji ortaya koymanın vakti geldi.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder