1 Aralık 2016 Perşembe

ihale Hüseyin Göçek'e Kaldi..

Hüseyin Göçek derbinin hakemi Cumartesi akşamı oynanacak olan Fenerbahçe Beşiktaş derbisinin hakemi Hüseyin Göçek oldu. Zaman zaman Galatasaray forması ile resimleri spekülasyon konusu yapılsa da bir çok camia tarafından beğenilen bir hakem. Aslınca bir çok aday arasından Hüseyin hocanın seçilmesi zor bir tercihti. Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Ali Palabıyık, Hüseyin Sabancı.. gibi isimlerde kamoyunun dile getirdiği isimlerdendi. 

Peki şimdi ne olacak ? 
Öncelikle maç başlamadan önce bir çok programda ve gazetede Hüseyin Göçek değerlendirilecek. Yönettiği Fenerbahçe ve Beşiktaş maçları en ince ayrıntısına kadar irdelenecek. Eksik yönleri ve artıları ortaya konacak. Tabiki sonrasında nasıl bir adam yahu bu diye birçok baskı ve şiddet içeren söylemlerde bulunulacak. Çünkü burası Türkiye maç önemli değil. Maçın getirdiği şiddet, spekülasyon, dedikodu, asparagas haberler ve de capsler hepsinden daha önemli. Malasef bunları yazmak zorundayım. Göreceksiniz kimin kazanıp kazanamadığıyla değil hakemin ve camiaların açıklamalarıyla boğuşacağız. 

Hani derler ya bizde böyle işine gelirse.. Futboldan anlamayan adamların çıkıp Televizyonlarda konuşması atıp tutmasıyla memnun olan topluma da farklı bir şeyler anlatmak zor olur diyebilirsiniz. Aslında hep merak edenler için söyleyeyim; Avrupa da hakemlerle ilgili hiç bir manipülasyon olmaz. Hatta bazı tahmin şirketleri hakemlerle ilgili tahminleri açtığında hükümetlerin müdahalesiyle bunlar hemen kaldırıldı. Çünkü Avrupa genelde futbolla ilgilenir. Bizde ise işin şov bölümü önemli... Size naçizhane bir fıkra anlatayım da bu konuyu tam anlamıyla aktarmış olayım. 
-Karadeniz de bir adam rahatsızlanmış onu hastahaneye götürmek 
için tüm köylü seferber olmuş. 
Arabalara doluşmuşlar hastahaneye varmışlar. 
-Bakmışlar ki ne doktor ne de hemşire var. 
-Hastahane de bağırış çağırış ve doktorla hemşireyi tartaklaya tartaklaya arabaların yanına getirmişler. 
-Neyse doktor yakayı paçayı düzeltmiş tamam kardeşim demiş, hastayı alalım. 
-Bir bakmışlar ki hasta hiçbir arabada yok. 
-Hasta köyde oturduğu bankta kalmış.. 
Bizim asıl işlerimizi unutup işin şov kısmıyla ilgilenmemiz belkide futbolumuzdaki en büyük gerileme nedenimizdir. 
Kim bilir belkide... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder