4 Aralık 2016 Pazar

Haftanın Futbola Dair Kesiti..

chapecoenseDeğerli futbol severler; Bu hafta futbol maçlarının yanında çok farklı bir haftanın sonuna geldik. Öncelikle hatırlatmak istediğim en önemli konuların başında Chapecoense futbol takımını taşıyan LaMia Airlines şirketine ait uçak Kolombiya' da düştü. Bu acı olay sonunda takımdaki futbolculardan sadece 3 kişi yaralı olarak kurtuldu. 1973 yılında kurulan Kulüp mütevazi ve de kısıtlı bütçeleriyle Brezilya Serie A da mücadele ediyordu. Bu kaza ile adını duyduğumuz kulübün malasef trajediyle sonuçlanan başarısını da hatırlamamız gerekir. Copa Sudamericana Amerika Kıtasının UEFA Kupası olarak görülür ve de bu kupada Brezilya ekibi finale gelmişti. Futbol tarihindeki en acı olay diyebileceğimiz bu kaza ile Brezilya da futbol büyük bir yara aldı. Brezilya liginde orta sıralarda bulunarak büyük bir başarıya imza atan bu küçük kulüp bizlerin yüreğinde büyük bir yer açtı. Umarım Brezilya'ya giden insanlar bu kulüp ve taraftarlarını ziyaret ederek bir anlamda o acıyı paylaşır. 

kweukeKweuke İçinde Acı Bir Haftaydı.. 
Çaykur Rizespor futbolcusu Kweuke malasef hamile eşinin trafik kazası geçirmesi sonucu ikizlerini kaybetti. 8 aylık hamile eşinin bu talihsiz kazada yaralandığını şu an hastahane de tedavi altında olduğunu söyleyebilirim. Bununla beraber Devlet yetkilileri yıldız futbolcunun eşinin yanına gitmesi için vize sorununu halletmeye çalıştıklarını da öğrendim. Malasef Karadeniz ekibinde de moraller bozuk. Özellikle Hikmet hocanın bu acı olayda çok fazla sıkıntı yaşadığı ve de üzüldüğü basına da yansıdı. Kweuke araları çok iyi olan Hikmet hocanın onu takım kaptanlığına getirmesi ve de aralarındaki bağın güçlülüğü de son derece önemliydi. 

Bildiğiniz gibi Karadeniz temsilcisi ligde pek iyi bir durumda değil. Fenerbahçe karşısında alınan 5-1 lik mağlubiyet moralleri çok bozmuştu. Üzerine bu acı olayda eklenince takımda motivasyonu ve konsantrasyonu sağlamak oldukça güç oldu. Yarın saat 20:00 da Bursaspor deplasmanına gidecek olan Çaykur Rizespor' da bu maçtan alınacak 1 puan dahi çok değerli. Bu maç ile ilgili analizimi bugün sizlerle paylaşacağım. Haftanın önemli acı hatıralarını sizlere aktarmaya çalıştım. Şimdilik sizlere aktaracaklarım bunlardan ibarettir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder