11 Aralık 2016 Pazar

Hollanda Liginde Derbi var.

Hollanda liginde bu hafta Feyenoord AZ Alkmaar'a konuk oluyor. Çok heyecanlı bir maç bekliyorum. Feyenoord temsilcimiz Fenerbahçe karşısında mağlup olmaktan kurtulamamıştı. Ekibimiz UEFA Avrupa ligine devam ederken Hollanda ekibi Avrupa defterini bu senelik kapatmıştı. Feyenoord ligde son sırada bulunan Go Ahead karşısındaki mağlubiyetten sonra hiç mağlubiyet yaşamadı. Daha doğrusu tek mağlubiyetleri o maçtı. Liderlik koltuğunu Ajax ile paylaşıyorlar.

Alkmaar v feyenoordFeyenoord için Fenerbahçe dönüm noktası mı ? 
UEFA Kupasına veda eden Feyenoord Fenerbahçe mağlubiyeti ile çok kan kaybı yaşadı. Takımın toparlanma sürecine girmesi biraz da zamana bağlı. Alkmaar maçı onlar için biraz yanlış zamana denk geldi. 36 puanla lider olan konuk ekip için, Alkmaar maçı da önemli. Ajax en ufak bir hatayı affetmeyecek. Yine de analizlerim AZ maçın favorisi düşüncesini ortaya koyuyor. Alkmaar bu sezon için mutlaka Avrupa Kupalarında mücadele edecek seviyeye gelmeli.

Feyenoord ligde 15 maçta tam 40 gol attı.Bu gerçekten çok klas bir ortalama. Alkmaar ise 27 gol ile ancak yarışı sürdürmeye çalışıyor. Bence gol sayıları tabiki ki etkili. Fakat AZ için bu maçı o maç olarak görüyorum. Kazanacaklarını düşünüyorum. Ayrıca 3 golün üzerine de çıkılır. Toplam gol sayısı bakımında da bu şekilde tahminde bulunuyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder