8 Aralık 2016 Perşembe

Night of Turkish..

Evet başlıkta da dediğim gibi Türklerin gecesi. Güzel bir gece olmasının en önemli nedeni Ülkemiz UEFA Avrupa Kupasında 3 takım ile temsil edilecek. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Osmanlıspor. Son derece önemli bir başarı. Bu kadar zorlu maçlar oynayarak gruplardan çıkmak takdire şayan bir başarı. Bu gece oynanan karşılaşmalardan sonra Fenerbahçe Feyenoord deplasmanında tek golle kazandı ve United' ın hemen önünde grup lideri olarak üst tura yükseldi. Osmanlıspor ise Zürich karşısında 2 golle kazandı ve temsilcimiz aynı Fenerbahçe gibi grup lideri olarak Üst tura yükseldi. Ekiplerimizin bu başarısında bir çok etken var. Öncelikle takımlarımızın bu başarıya gelmesine kısaca bir göz atalım.

beşiktaşBeşiktaş Şampiyonlar Liginden geldi.  
Kartal Şampiyonlar liginden elenerek grup 3.sü kontenjanından UEFA Avrupa kupasına katılma hakkı elde etti. Tekrar tekrar Dinamo Kiev maçına dönmeyelim. Şenol hoca neticede Şampiyonlar liginde de güzel işler ortaya koydu. UEFA Avrupa kupasında bir final oynayabilecek kaliteye sahipler. Kuralardan sonra Beşiktaş ile ilgili ve rakipleri ile ilgili ayrıntılara gireriz. Kartal Ülkemize hem puan hem de prestij getirdi. Şenol hoca ve Beşiktaş camiasını kutluyorum.

OsmanlısporOsmanlıspor Tokat Atmaya Doyamadı.. 
Mustafa Reşit Akçay yönetiminde destanlar yazmaya devam eden Anadolunun yükselen yıldızı durdurulamıyor. Bence de durdurulamasın. Osmanlıspor bu akşam Zürich karşısında 2 - 0 kazandı. Bunun yanında Ülkemizin ismini farklı bir pencereden Avrupaya açtı. Mustafa hocanın haddini bilen oyun anlayışı gerçekten ekol olacak seviyede bir futbol dersi içeriyor. Takımın kalitesi ile ilgilenmeden sadece oyun sistemini irdelesek yıllarca okutulacak futbol dersleri çıkar. İsviçre 2.liginde olan Zürich belki lig kategorisi olarak farklı görülebilir. Ancak bu sezon sonu Süper Lige çıkmaları neredeyse garanti olan bu takım 17 maçta henüz mağlubiyeti olmayan bir takım. Kendi liginde çok iyi bir grafik çiziyor. Osmanlı sporumuzun başarılı hocası Mustafa Reşit Akçay'ı ve mütevazi kadrosunu kutluyor ve neden olmasın diyorum.

FenerbahçeFenerbahçe United'ı da geçti.. 
Sarı lacivertli temsilcimiz UEFA Avrupa liginde bu akşam Hollanda ekolü Feyenoord karşısında 1 - 0 kazandı. Muhteşem bir başarı elde eden ekibimiz grubunu da lider olarak tamamladı. Advocaat sistem ve oyun anlayışını bu akşam sahaya yansıttı. Aslında yapması gereken her şeyi yaptılar. Çünkü buradan tur ile gitmek tek hedefti. Özellikle Sow Fenerbahçe de son dönemlerde çok ön plana çıkan isimlerden oldu. Advocaat' ın oyun memnun olmaması da aslında sevindirici. kendi hatalarını görüp söylemesi kendini geliştiren bir teknik adam perspektifidir. Fenerbahçemizi, Advocaat'ı ve tüm takımı tebrik ediyorum.

Atiker KonyasporAtiker Konyaspor Teşekkürler. 
Evet bu akşam mağlup oldular ve Avrupadan elendiler. Ancak onlar için iyi bir tecrübe oldu. Konya'ya Avrupadan takım ve taraftar getirdiler. Ülkemize üstlenmelerini beklemediğimiz ancak çok iyi üstlendikleri bir misafirperverlik gösterdiler. Konyaspor hocası Aykut Kocaman ve takımını ve de Büyük Konya taraftarını tebrik ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder