4 Aralık 2016 Pazar

El Clasico, Klasik O..

el clasico
Bir el clasico daha sona erdi. Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan derbi dikkat çekse de gözümüzün biri ve kulağımızın bir İspanyadaydı. Barça ve Real güzel bir maça imza attılar. Bu dev maçın zaten normal bir oyunla bitmesi beklenemezdi. Her ne kadar bazı kesimler tarafından fatura Arda' ya tahsil edilmeye çalışılsa da Barça kötü oyununu daha doğrusu kendine yakışan oyununu yine sahaya yansıtamadı. Barcelona özellikle son 5 maçtır kendine yakışan futbolu oynayamıyor. Takımda bir kaç ufak nüans sıkıntısı olduğunu düşünüyorum. Luis Enrique bu sorunları çözemezse sezon sonu kabus görebilirler. Birde Zidane başarısı yabana atılmamalı. Takımın başına geçtiğinden biri büyük işlere imza attı. En büyük başarısı bana göre gitmek üzere olan Ronaldo'yu takıma tekrar kazandırmasıdır. Bu konuda yapılan tüm spekülasyonlar Zidane ile beraber kesildi. 

Arda Barça da kalmalı mı ?  

Milli oyuncumuz geçen seneki El Clasico da da takımın mağlup olmasında hedef haline gelmişti. Bu maçta da son dakika yenilen golün faturası ona kesildi. Ancak bu futbolun doğasında var. Kazandırdığın maçlar değil, kaybettirdiğin ve ya hata yaptığın maçlar dikkate alınır. Ancak Arda için bu sezon son sezon olabilir. Daha önce bu konudaki yazılarımı okuyabilirsiniz. Arda Barça formasıyla pek mutlu değil. Belki bunun kaynağı sürekli forma giyememesi olabilir. Premier Ligde bu sıkıntı olmayacak ancak iddialı bir takıma gidecek olması çok güçlü ihtimaller arasında ilk sırada diyebilirim. Barça ve İspanya macerası Arda için yavaş yavaş sönen bir muma benziyor. Keskin bir karar sezon sonu alınabilir. 

Real Madrid zirvede olmanın keyfini yaşıyor. Hele hele Barça karşısında alınan 1 puan onların aradaki farkı da korumalarına neden oldu. Real oyun anlamında Barça dan bir tık daha öndeydi. Yine de Real Madrid takımının hücuma çıkmasında Ronaldo ve ya Isco' ya bağlı olması biraz sıkıntı yaratacağa benziyor. Bale, Ronaldo ve Isco bir maçta üçü de olmazsa Zidane için labirentte kaybolmak işten bile değil. İspanya La Liga da Messi özellikle son dönemlerde biraz daha sıkıntılı gibi.  Yıldız oyuncuyla ilgili de transfer olma ihtimalinin kuvvetli olduğunu söylemiştim. Bu sezon sonu belki de Barçada yaprak dökümü görebiliriz. Şampiyonun Barça mı Real mi olacağını kestirmek zor. 6 puan fark büyütülecek bir fark değil. Önümüzdeki günlerde El Clasico' nun etkilerini daha ayrıntılı bir şekilde inceleme şansımız olacaktır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder