4 Aralık 2016 Pazar

Cimbom Fenerbahçe' yi Geçebilecek mi ?

Kasimpasa-GalatasarayGalatasaray için Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası değişen puan durumu ve sıralama tekrar eski yerine gelebilir. Bugün Galatasaray Kasımpaşa karşısında kazanırsa Galatasaray tekrar ligde 3.sıraya gelir ve psikolojik demoralizeyi bir parça daha azaltabilir. Takım üzerindeki baskı Bursa galibiyeti ile biraz azaldı. Yine de Fener yenilgisi hala takıma sirayet ediyor. Kasımpaşa karşısında alınacak galibiyet ile Galatasaray' lı futbolcular ve Riekering yeni bir çıkış yakalayabilirler. 
Kasımpaşa' ya Hakem Etkisi.. 

Ligde oynadığı maçlarda oldukça fazla hakem hatalarına maruz kalan Kasımpaşa da bu maç bir anlamda patlamadan önceki son kıvılcım. Eğer bu maçta da hakemler hayati hata yaparlarsa Kemal hoca ve yönetim bir seri sinir patlaması yaşayabilir. Akhisar maçında da sıkıntılı kararlara maruz kalan İstanbul ekibinde Galatasaray maçı bir anlamda hakemlere tanınan son şans. Kasımpaşa Adem, Tunay ve Castro üçlüsüyle çok iyi işler yapıyor. Son haftalarda talihsiz puanlar kaybettiler. Onlar içinde Galatasaray maçı biraz nefes alıp silkelenme maçı olarak görülüyor. 

Galatasaray Şanslı.. 

Galatasaray bu hafta kazandığı takdirde tekrar ipleri eline alacak. Fenerbahçe' yi geçecek ve de Beşiktaş'ın sadece 3 puan gerisinde olacak. Bir anlamda tekrar zirveye tutunma maçı olacak. Riekering için ne kadar eleştiri yapsak az. Bu maçı kazanırlarsa hem yönetim hem de o derin bir nefes alacak. Takımdaki hava da olumluya doğru dönecek. Bursa maçını kazandıktan sonra bu maçı almak artık onlar için her şeyin tekrar tersine dönmesi anlamına da geliyor. Cimbom bu sezon ilk iki hafta hariç daha iki maç üst üste kazanamadı. Gördüğüm kadarıyla Cimbom henüz sistem olarak hazır değil. Ama söylemeden geçemeyeceğim. Galatasaray kondisyon olarak bana hazır gözüküyor. Taktik anlayışın yanlışlıkları ve oturmaması takımın galip gelememesinde büyük rol oynuyor. 

Bu hafta Cimbom Kasımpaşa karşısında hem şansını kıracaktır, hem de iyi bir oyun ortaya koyacaktır. Yıldızların sorumluluk alma zamanı geldi de geçti bile. Şampiyonluk için bu maç kopmama maçı olabilir. Kazanamazlarsa Galatasaray' da derin yaralar açabilir. Dursun Özbek bu sıralar takım ile ilgili ve de şampiyonluk ile ilgili açıklamalardan uzak duruyor. Bence Cimbom da bir şeyler ters gidiyor. Her an yönetim ile ilgili sürpriz gelişmeler yaşayabiliriz. Takım ile ilgili bu maçı kazanmak Fenerbahçe maçını kazanmak ile eş değerdir diyecek kadar ısrarcıyım. Kasımpaşa yanlış zamanda Galatasaray ile oynamak zorunda kalacak. Sürpriz beklemiyorum ve Galatasaray galibiyetine neredeyse banko gözüyle bakıyorum. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder